Nyheter

2017-12-08 – Cenova utökar utbudet med accelererade åldringstester

Cenova har utökat kapaciteten för kring klimattester och erbjuder nu även åldringstester, t.ex. enligt ASTM F1980 – Accelerated Aging of Sterile Barrier Systems for Medical Devices.

2017-11-01 – Cenova är graderad GOLD-leverantör i EcoVadis program för hållbar utveckling

EcoVardis Som en del i Cenovas mål att verka som en hållbar partner och leverantör har Cenova sedan 2016 varit med i EcoVadis program för hållbar utveckling. Detta ger våra kunder en djup inblick i vad Cenova gör inom området hållbar utveckling. Vi är stolta att presentera att vi på flera punkter anses vara benchmark och att vi är graderade som en GOLD-leverantör. Vår ambition är att förbättra oss ytterligare 2018.

2017-09-22 – Cenova ställer ut på Swedish LabDays 2017

Cenova kommer att vara en av 72 utställare på Swedish LabDays 2017. Mässan äger rum på Stockholmsmässan 18-19 oktober. Kom gärna förbi och besök oss, så kan vi visa vad vi erbjuder och exempel på produkter. Cenova kommer även att hålla en presentation på mässan. För mer info, besök http://labdays.se/.

2017-09-01 – Framgångsrik FDA-inspektion hos Cenovas kund

Återigen har en av Cenovas kunder haft en FDA inspektion. Likt tidigare innebär det att den tillverkningsdokumentation som Cenova står för granskas. Efter fyra dagars inspektion hos kund, avslutades inspektionen utan en enda avvikelse. Ett fantastiskt resultat som återigen visar på att det system vi arbetar enligt möter de högt uppställda krav vi hela tiden strävar efter att nå.

2017-05-17 – Cenova går in i samarbete med studenter vid Lunds universitet i projekt om mikroplaster

Under 2017 kommer Cenova att fokusera på att förstå mer om ett av världens just nu snabbast växande miljöproblem, spridning av mikroplaster i våra hav. Som en plasttillverkare är det viktigt att vi gör vad vi kan för att reducera den miljöpåverkan våra produkter lämnar efter sig. Som ett resultat av detta, har Cenova anslutit sig till ett team med studenter vid Lunds Universitet som deltar i en internationell tävling iGEM. Deras projekt kommer att fokusera på biologiska indikatorer för att detektera kontamniation av plast i våra hav. Läs mer: Lagsida på facebook

2017-04-03 – Godkända som livsmedelsanläggning

Cenova har erhållit ett godkännande från lokala myndigheter som livsmedelsanläggning under 2017. Detta på grund av att vi har ett projekt som kommer löpa under året där vi ska packa in sugtabletter i en blisterförpackning, samt distribuera till apotek i Norden. Att hantera livsmedel av denna typ är väldigt likt den hanteringen vi gör av implantat i olika former, och vi ser fram mot framtida liknande uppdrag.

2017-02-10 – Recertifiering mot ISO 13485

Under vecka 7 hade Cenova besök av DNV-Presafe för recertifiering mot ISO 13485. Revisionen avslutades efter tre dagar utan några avvikelser.

2017-02-03 – Revision av Kazakstanska myndigheter

Under januari 2017 tog Cenova emot besök från Kazakstanska myndigheter. Anledningen till besöket var att en av Cenovas kunder planerar att sätta sina produkter på den Kazakstanska marknaden. Produkttypen har aldrig tidigare sålts på marknaden och därmed krävdes revision av leverantörskedjan. Att lansera en Klass III produkt på en ny marknad innebär förstås omfattande arbete för vår kund, och vi har därmed glädjen att hjälpa till i den processen så mycket vi kan.

Resultatet blev att myndighetspersonerna, bestående av två personer och en rysk tolk, lämnade Cenova utan anmärkningar. Resultatet ledde till att myndigheten officiellt skulle rekommendera en produktlansering.