Cenova producerar delar till visir för att stötta vården

Publicerad: 5 maj, 2020

Cenova fick för ca 2 veckor sedan förfrågan från anställda på Toyota i Mjölby om vi var intresserade att producera visir som passar ihop med skalmer som ToBe Teknik masstillverkar efter 3Dverkstadens konstruktion av skalmer. Detta var en självklarhet för oss!

Stansverktyget beställdes och var hemma på 3 dagar därefter sattes ordinarie verksamhet åt sidan för att ge maskintid för detta ändamål. Visiren tillverkar vi i vår renrumproduktion klass 8, visiren är tillverkade i materialet APET som tål temperaturer från -40°till +70°, visiren går bra att tvätta med alkohol, dvs de går att använda flera gånger om. Hittills har ca 8000 visir levererats ut till äldreboenden, gruppboenden, vårdcentraler runt om Linköping, Mjölby och Boxholm.

Cenova är stolta över att få vara en del i detta projekt. För oss är det en självklarhet att gå samman i de svåra tider som råder. Dessa visir kommer vi GE bort grattis så länge vi har kapacitet och material.

Stort tack till alla som är med att bidra med material till sjukvårdpersonalen. Och stort tack till alla inom vården som går till arbetet med livet som insats, det är för er vi gör detta!